LanTrek 2018 raportti

Kuva: LanTrek facebook-sivulta

Jos nyt vaivauduit lukemaan tänne asti, ja haluat vain tietää että oliko hyvät lanit, niin vastaan lyhyesti:

Oli, ja suosittelen. Kello neljän (ovet aukesivat tuolloin) ruuhka oli melko huonosti organisoitu, mutta sen jälkeen tapahtuma oli oikein mukava, viihtyisä ja toimiva. Vähemmän näkemistä kuin Assyilla, mutta se tarkoittaa vain enemmän aikaa lanittamiselle.

Sitten raporttiin:

Lanikansa vaelsi viime viikolla Tampereen messu- ja urheilukeskukselle LanTrek verkkopelitapahtumaan. Täysi-ikään ehtinyt Lan-tapahtuma tarjoili tänä vuonna Lanittamisen, yhteistyökumppanien, Non-BYOC -turnauksien, BYOC -turnauksien, retropelien sekä lautapelien lisäksi FEL CS-liigan finaali.

Allekirjoittanut oli lähtenyt jo pois torstaina ennen kuin finaali alkoi, mutta mitä muilta sivuilta luin asiasta, niin ei se kovinkaan hyvin mennyt toteutuksen kannalta. Joka tapauksessa, onneksi olkoon FEL CS-liigan mestareille HAVU Gamingille!

Kuva: Atte Haapalahti

Non-BYOC turnauksissa LanTrekeilla pelattiin LanTrekkien oma kynäri-turnaus, FEL järjesti änärii ja fifaa, sekä lisäksi oli myös turnaukset Super Mash Brossista, Meleellä ja ilman. Kuka voitti minkäkin turnauksen, lue tuolta: https://2018.lantrek.org/tulokset/ .

Lava oli upea. Ei tietenkään yhtä iso kuin Assemblyillä, mutta ei tarvitsekaan. Lava oli iso, mutta sopivan kokoinen tilaan nähden. Hieno lisä lavalla oli skriinit pelaajien edessä. Sen sijaan että pelaajien edessä olevilla skriineillä olisi näkynyt HAVU:n Xarten parta, tai Jymyn Aerialin lippiksen lippa oikeaoppisessa kulmassa, niin skriinillä oli jotain, mikä jokaista oman elämänsä kynärijumalaa kiinnosti: tilastoja!  CS:GO otteluiden aikana pelaajien edessä oli kunkin pelaajan tilastot, sekä ase joka hänellä oli juuri käytössä. Tai sitten pääkallon kuva jos pelaaja oli död. NHL, FIFA sekä Super Smashit pelattiin seinää vasten laitettujen pöytien luona, joita vastapäätä oli Omen by HP:n ständi. Katsomaan pelejä et mahtunut, tai jos mahduit, niin jouduit kuikkimaan pelaajien olan yli ruudulle. Pelattiinko finaaleja lavalla? En tiedä, olin huono lanittaja ja lähdin joka ilta pois melko aikaisin. Kertokaa kommenteissa jos joku tietää, ja jos pelattiin, niin kertokaa näyttikö hyvältä. Super Smashit oli samalla pöydällä kun FEL:lin pleikkarit.

Omana erikoisuutenaan oli myös Elisa Viihteen ständillä ollut Arena of Valor Non-BYOC -turnaus, jota oli selostamassa Suomen Hearthstone -skenestä tuttu Aleksi ”Wampie” Majander. Selosti hyvin, ainakin siltä osin mitä kuulin.

BYOC-turnauksissa mittelöitiin (kuinka tyhmän kuulonen sana on mittelöidä? Asteikolla 0-10 niin tyhmän kuulonen 6/5) kynärissä, Overwatchissa, Dotassa, Lolissa, Hearthstonessa sekä PUBG:issa. Voittajat löyty ylempää linkin takaa. Sen verran voin paljastaa, että PUBG -turnauksen TOP 3 joukkueet kuulostivat nimiensä puolesta melko tryhardeilta. Arena of Valorissa toiseksi tuli Meetvursti, onneksi olkoon heille!

Itse osallistuin Hearthstonen BYOC-turnaukseen, ja otin kunnioitettavan first round exitin. Tai ainakin yritin, mutta kun lohko pelattiin round-robin (robin sana tulee ranskan kielestä sanasta ruban, joka on englanniksi ”ribbon”, joka on suomeksi ”nauha” T.Wikipedia), niin minun piti kärsiä kaikkia neljää lohkovastustajaani vastaan. Turnaus toimi hyvin, kommunikointi adminien sekä pelaajien kanssa pelasi Discordissa hyvin, mutta ainut mikä ei mielestäni ollut hyvin, oli hyvin hyvin harmillinen pick & ban -systeemi. Valittiin viisi pakkaa, joista bannittiin kaksi. Meillä rank 28 pelaajilla kun ei ole hyviä kortteja sen viiden pakan verran. Siksi tein meemipakan (highroll-treacherypakka) Warlockilla, ja toivoin että vastustajat bannisivat sen, koska luulisivat sen olevan kuutiolokki, mutta ei. Pelasin meemipakallani jokaista vastaan. Oli silti hauskaa olla mukana turnauksessa.

Overwatch -turnausta oli selostamassa OW-skenestä tutut ZeiZei sekä Tombha, jotka olivat mielestäni aivan ylivoimaisesti koko viikonlopun parhaat selostajat. Tombha uskaltaa selostajana heittäytyä, ja fiilistellä pelejä aivan eri meiningillä kuin muut LanTrekeillä olleet selostajat.

Pyörähdin retropelien alueella, lautapelejä en pelannut. Mutta kummatkin olivat todella mukava lisä ja sopivat hyvin kokonaisuuteen.

Kuva: LanTrek facebook-sivulta. Huom! Kuva on torstailta. Osa konepaikan ostaneista tuli paikalle vasta kuvan oton jälkeen. Perjantaina ja lauantaina ei ollut pöydillä noin tyhjää kuin kuvassa.

Kaiken kaikkiaan LanTrek 2018 oli hyvä tapahtuma. Tilojen puolesta tapahtuma alkaa olla äärirajoilla. Konepaikat olivat lähes loppuunmyydyt, ja melko ahtaaksi olisi mennyt, jos olisi ollut vielä lisää yhteistyökumppaneita. Uskon LanTrekkien kasvavan tulevaisuudessa, jolloin se tarkoittaisi joko uusien osien avaamista Tampereen messu -ja urheilukeskuksessa, tai paikan vaihtoa.

Kiitos laneista, ja toivottavasti pääsen ensi vuonna uudestaan!

Kesis

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 More posts in tapahtumat category
Recommended for you
Plays Cup Lopputurnaus

Sunnuntaina 29.4. pelataan Plays Cupin Lopputurnaus Elmo Sport & Bistrossa klo:14.00 alkaen. Lopputurnauksessa tulee pelaamaan...