Top 5 Vahvat Naiset

Naistenpäivän kunniaksi lienee sopivaa tarkastella videopelimaailman vahvimpia ja luonteeltaan lujimpia naishahmoja. Artikkelikuvakkeeseen päässyt Lara Croft saa tällä kertaa tyytyä kunniamainintaan, sillä listan paikkoja pitää muut, vähintäänkin yhtä ansioituneet naissankarit. Seuraavassa siis Top 5 vahvat naishahmot videopeleissä:

 

5. Jill Valentine

Vuonna 1996 debyyttinsä tehnyt Residen Evil peleistä tuttu naispäähenkilö on joutunut zombien saartamaksi, niin Arklayn vuoristossa, kuin Raccoon Cityssäkin. Tämä sisukas mutanttien murjoja on todistanut luonteensa lujuuden selviytymällä post-apocalyptisessä scenaariossa kerta toisensa jälkeen. Myöhemmin Jill pääsi kurmoottamaan myös eläviä kohteita, kun hänet valjastettin kahteen tappelupeliin: Marvel vs. Capcom 2: New Age of Heroesiin ja Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worldsiin.

 

4. Bayonetta

Tämä omaa nimeään kantavasta pelisarjasta tuttu femme fatale ei jätä ketään kylmäksi. Tietoisena viehätysvoimastaan ja taidoistaan taistelutantereella, Bayonetta—yksi maailman viimeisistä Umbra-noidista päihittää vihollisen, kuin vihollisen. Ja aivan kuin eeppiset taikavoimat, ultimaattinen ketteryys ja nokkela sanailu eivät itsessään jo riittäisi, Bayonettalla on lisäksi neljä pistoolia, yksi jokaiselle raajalle.

 

3. Sarah Kerrigan

StarCraft-pelisarjasta tuttu mutantti ei aina kuulunut Zergien johtoportaaseen. Alkujaan Terrojen Ghostina tämä nuori naissoturi joutui niin ikään omiensa pettämäksi, kun Kerriganin pyynnöstä huolimatta hänen esimiehensä Arcturus Mengsk ei järjestänyt hänelle ja joukoilleen evakuointia ylivoimaiseksi osoittautuneen Zergien piirityksen aikana. Kerrigan jäi Zergien haaviin, jotka metamorphosoivat hänestä voimakkaan olennon, jona hänet nyt tunnetaan. Sarah Kerrigan ei ole ainoastaan armoton soturi, vaan hänen hahmonsa dramaattinen ristiriitaisuus nykyisen ja vanhan olomuotonsa välillä tuo entisestään lisäpotkua tälle Queen of Bladesina tunnetulle anti-sankarille.

 

2. Samus Aran

Samus shokeerasi videopelimaailmaa ja yllätti meidät kaikki. Hän ansaitsee paikkansa tällä listalla, olemalla yksi ensimmäisistä naispäähenkilöistä videopelimaailmassa. Miljoonat leuat ympäri maailman ovat loksahtaneet vuoro toisensa perään ammolleen, kun Metroid-pelisarjaa pelanneille on paljastunut, että tuon ikonisen punakeltaisen avaruuspuvun alta löytyy nainen. Samus Aranin taistelu turvallisemman galaxin ja videopelien naispääosien puolesta ansaitsee hatun noston yhä tänäänkin.

 

1. Widowmaker

Tämä Overwatchista tuttu tarkka-ampuja tunnetaan kylmäverisyydestään—kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti. Widowmakerille tämän koulutuksen aikana tehtyjen kokeellisten geneettisten modifiointien tuloksena hänen sykkeensä onnistuttiin laskemaan epäinhimillisen alas. Tämän seurauksena hänen ihonsa muuttui siniseksi, häntä ei erota lämpökameralla ja hänen hengitystiheytensä on äärimmäisen hidas, joka vuorostaan parantaa tarkkuutta tähdätessä. Kokeiden sivuvaikutuksena myös lähes kaikki hänen inhimilliset tunteensa katosivat. Tämä teki hänestä välinpitämättömän, taidokkaan ja tappavan palkkamurhaajan. Kirsikkana kakun päällä; Widowmaker salamurhasi oman miehensä tämän nukkuessa. Jaiks! Traagisen taustatarinansa vuoksi Widowmakeria ei voidan kuitenkaan pitää täysin vastuussa teoistaan. Ehkäpä juuri siksi tämän sulavaliikkeisen anti-heron on onnistunut löytää paikkansa sydämistämme, kaikesta julmuudestaan huolimatta.

 

Jos olet erimieltä listasta, tai haluat tuoda esille oman suosikkisi, kirjoita ajatuksesi kommenttikenttään alapuolelle.

Kirjoittanut: SaltySimon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 More posts in Muut pelit category
Recommended for you
Space Engineers – Avaruuden raksamiehet

  Viitisen vuotta sitten Minecraft loi kokonaan uuden rakentelupelien genren: näennäisesti yksinkertainen resurssienkerääminen ja rakentelu...